Club Roeselare – E. Wervik  6 – 1

Club Roeselare – E. Wervik 6 – 1

05/08/2021 0 Club

Tweede wedstrijd in het kader van de beker van West-Vlaanderen tegen eerste provincialer Wervik. Maar de bezoekers kwamen afgezakt met een team vol jonkies van 17-18 jaar daar de 1ste ploeg de dag ervoor ook een wedstrijd had.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Een zwak Club moest het onderspit delven tegen een ploeg jonge wolven. Trainer Mestdagh moest wel al redelijk vroeg in de wedstrijd twee gekwetste spelers vervangen maar dit mag geen excuus zijn voor het heel matige vertoon. De bezoekers kwamen dan ook halverwege de eerste periode op voorsprong na uiterst zwak verdedigen bij de thuisploeg. (0-1). Het was dan ook hopen op een betere prestatie van Clubke na de pauze .

Maar de 2e helft kreeg een heel ander gezicht. Mihoubi, die aan de rust was ingevallen, scoorde al na amper 90 seconden de gelijkmaker. ( 1-1 ). En Club bleef komen, De Deygere zag zijn poging op het dak van het doel vallen en een doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Maar het was slechts uitstel van executie want de jonge wolven van voor de rust waren opeens tamme welpjes geworden en hadden duidelijk op hun adem getrapt. In de 58ste minuut kon Mihoubi zijn tweede van de avond scoren toen hij al vallend in de draai knap afwerkte. (2-1). Van een gouden wissel gesproken. Vandierendonck pikte ook zijn goaltje mee toen hij gemeten afwerkte over een te ver uitkomende doelman. (3-1). En coach Mestdagh had nog een wit konijn achter de hand want toen hij in de 68ste D’halluin inbracht was die zijn eerste balcontact meteen goed voor een treffer. (4-1). En diezelfde D’halluin stond op de juiste plaats aan de verste paal om een knappe voorzet van kapitein Hélin Arne binnen te koppen. (5-1). Maar topschutter van de wedstrijd werd uiteindelijk Mihoubi die 10 min. voor affluiten de eindstand uiterst knap binnentikte. ( 6-1 ). Sarr had nog een mooie kans om zijn prima invalbeurt te belonen met een goaltje maar de paal besliste er anders over. Ook nog vermelden dat Hélin Bram de titel van assistkoning kreeg met 4 beslissende laatste passes. 

Club dus met 6 punten mee op kop in hun reeks, zondag volgt een bezoekje aan Heestert. Hopelijk speelt deze eerste provincialer wel met hun eerste ploeg zodat we eens kunnen polsen hoever onze jongens staan tegen een waardige tegenstander. Aftrap aanstaande zondag om 17u.

Club Roeselare : Dumortier Milan , Descheemaecker Kevin , De Deygere Sander , Lingier Andrès , Hélin Arne , Hélin Bram , Khaouiry Karim ( 12′ Vandierendonck Gert ) , Degryse Justin ( 22′ Sarr Mouhamed ) , Vandemoortele Sorin , Claerhout Davignio ( 68′ D’halluin Jonas ) en Blomme Korneel ( 46′ Mihoubi Riwan ).

Doelpunten : Mihoubi Riwan (3) , D’halluin Jonas (2) en Vandierendonck Gert

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *