Club Roeselare – K. FC Heist  3 – 2

Club Roeselare – K. FC Heist 3 – 2

21/11/2021 2 Club

Op speeldag 12 stond de topaffiche op de agenda tussen Leider Heist en ons Clubke. Voor Club was het echter wat schuiven aangezien Bram Hélin en Ashley Muylle geschorst waren voor dit duel. De vervangers konden aan de hoofdtrainer tonen dat ze basisspeler waardig zijn.

De wedstrijd startte aan een verschroeiend tempo opgelegd door de bezoekers. De eerste 10 minuten moest Club hoofdzakelijk achter de bal aan lopen. Echter de eerste doelpoging kwam op naam van Club. Thomas Lubaszka trapte na 10 minuten op de bezoekende doelman. Deze hervatte het spel en een minuut later diende onze goalie met een uitstekende redding de nul op het bord te houden. Op het kwartier kreeg Club een hoekschop en kon Yoran vrij inkoppen echter te centraal om de doelman te verontrusten. Ook nu zorgde de spelhervatting van Heist voor een onmiddellijke tegenaanval. Randje buitenspel kon de aanvaller van Heist beheerst binnentrappen en ons Clubke op achtervolgen aangewezen. 3 minuten later was het opnieuw Heist die met een scherpe voorzet gevaarlijk was. Echter de bal ging naast het Clubdoel. Op minuut 25 zorgde Davignio met een mooie diepe bal op Thomas voor een volgende doelkans echter ook hier ging de trap voorlangs. Op het half uur kreeg Club een hoekschop Thomas schilderde de bal op het hoofd van Sander en daar was eindelijk het verdiende doelpunt. Een 5-tal minuten voor de rust zette Gertjan zich goed door en hij werd al dan niet foutief ten val gebracht in de grote rechthoek. De scheidsrechter oordeelde echter dat het geen fout was en dus geen penalty voor Club. Net voor de rust was er opnieuw een gemeten hoekschop van Thomas en opnieuw kon Sander vrij inkoppen, de bal ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Nog geen 30 seconden later was er een op maat afgeleverde doorsteekbal van Gertjan op Davignio echter de bezoekende doelman kon de voorsprong van Club voorkomen.

Na rust had het massaal opgekomen publiek zijn plaats nog niet helemaal ingenomen op de tribune of Davignio zorgde dat een afvallende bal overhoeks werd binnengetrapt. Ook nu kregen we een aangename 2de helft met kansen aan beide kanten. Het was echter Club die in minuut 69 de score verder uitdiepte. Riwan bediende Gertjan en deze laatste zorgde met een rake kopbal voor de 3 – 1 voorsprong. Heist voerde de forcing op zoek naar de aansluitingstreffer en 10 minuten voor tijd moest Bram Lemey met een beenveeg de aansluitingstreffer voorkomen. Onmiddellijk naar de overkant want Riwan zette zich goed door, leverde af bij Thomas die met een gemeten voorzet Gertjan bediende, maar de doelman voorkwam het 4de doelpunt van Club met een magistrale reflex. Heist gaf niet op en 3 minuten voor tijd bracht onze doelman tot 2 maal toe uitstekend redding. Echter één minuut later moest hij de aansluitingstreffer toch toestaan. De hoekschop werd door een eigen speler in doel gewerkt. Het was bang afwachten op het laatste fluitsignaal en in de laatste minuut mocht onze doelman zich andermaal onderscheiden. Hij bracht redding na slecht wegwerken.  Na deze actie zorgde de scheidsrechter voor het verlossende eindsignaal. Club wint de topper en komt zo aan de leiding van het klassement.

Speelden voor Club Roeselare : B. Lemey, K. Descheemaeker, S. De Deygere, A. Hélin, Y. Deleu, G. Vandewege, T. Lubaszka, K. Khaouiry (83′ G. Vandierendonck), S. Vandemoortele, D. Claerhout en R. Mihoubi.

Doelpunten Club Roeselare : S. De Deygere, D. Claerhout en G. Vandewege.

Gele kaarten : A. Hélin, Y. Deleu, S. Vandemoortele en D. Claerhout.

Topschutter : 5 Claerhout Davignio, Vandewege Gertjan ; 3 Lubaska Thomas, Mihoubi Riwan, De Deygere Sander ; 2 Hélin Bram en Leroy Simon ; 1 Deleu Yoran, Khaouiry Karim + (2 own goals).

2 reactie op “Club Roeselare – K. FC Heist 3 – 2

 • Ivan Ost
  21/11/2021
  Beantwoorden
 • Jean-Marie Vanhaelewyn
  21/11/2021
  Beantwoorden

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *