Club Roeselare – KFC Lichtervelde (3 – 0) (beker van W-Vl).

Club Roeselare – KFC Lichtervelde (3 – 0) (beker van W-Vl).

19/08/2019 0 Club

In deze laatste voorrondewedstrijd van de beker van West-Vlaanderen had Club Roeselare nog 1 puntje nodig om zeker te zijn van kwalificatie voor de volgende speeldag aanstaande zondag.
Tegenstander Lichtervelde moest de 3 punten halen om nog kans te maken op overleving van de poulewedstrijden. Hun voorgaande uitslagen waren positief zodat we ons konden verwachten aan een taaie opponent.
Club speelde aanvankelijk heel nerveus en had te weinig rust aan de bal om deze in de ploeg te houden zodat ook Lichtervelde vaak het leder mocht beroeren. Maar dit Club kan ondanks minder goed spelen toch de  ‘forcing’ voeren  en op min 17 resulteerde dit in een treffer van Claerhout die ideaal opgesteld stond om een afgeweken bal in doel te droppen. (1-0).
Lichtervelde bleef in het stuk voorkomen omdat de thuisploeg ondermaats presteerde met veel slechte passes en mislukkende dribbels als gevolg .Iets na het halfuur moest doelman Vandenbussche  tot tweemaal toe de meubels redden, een taak die hij perfect uitvoerde . Het is een prettig gevoel voor een verdediging als je weet dat er achter je een betrouwbaar sluitstuk staat. De wedstijd kabbelde voort tot aan min 45 zonder verdere noemenswaardige gebeurtenissen.
Na een perfecte analyse van de coach en de gebruikelijke 4 vooraf bepaalde  wissels begon Club met meer swung aan de tweede helft en na amper 60 sec kreeg een bezoekende verdediger de bal onbewust tegen de arm met een strafschop als gevolg. Dat Vandewege zo een opportuniteit niet laat liggen weten we al langer en zo bracht hij zijn conto op 5 treffers sinds zijn terugkeer. (2-0). De thuisploeg vond zijn betere niveau terug maar Lichtervelde probeerde te milderen en op min 50 moest Vandenbussche nogmaals goed plat op een schuiver van de bezoekers. Ook de bezoekende goallie was attent en hield zijn ploeg enigszins in de match door een bal dartel vanonder de dwarsligger te tikken. Halverwege de tweede helft ,liet een voor de rust  figuurlijk erg bleke Baldé, zijn kwaliteiten zien door als een frivool slibtongetje 3 tegenstanders tureluurs te dribbelen en ei zo na nog een assist te geven. Een kwartietje voor het einde van de reguliere speeltijd zette de thuisploeg nog een fraaie actie op maar Vanfleteren kon het listige pasje van Vandewege niet verzilveren. Vijf minuten voor affluiten kon Vanfleteren dan toch zijn naam aan het scorelijstje toevoegen toen hij een voorzet van de goed ingevallen Fabry tegen de touwen kon duwen. (3-0). Een al bij al meer dan verdiende overwinning voor een na rust veel beter acterend Club.

Aanstaande Zondag wacht de volgende ronde in de bekercompetitie maar de tegenstander is bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend daar Oostkamp woensdag nog bekert op het veld van Meulebeke en bij eventuele winst van de eerste provincialer het doelsaldo zal beslissen wie groepswinnaar wordt in onze reeks.

Strafschoppen 3-4.

Speelden voor Club : Vandenbussche, Descheemaeker (45′ Fabry), Muylle (45′ De Deygere), Decru (45′ Hélin A.), Demeer, Van Dycke, Deckmyn, Claerhout (45′ Deleu), Vandewege, Vanfleteren en Baldé .

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *