Club Roeselare – KFC Meulebeke 2 – 1 (5 – 5 strafschoppen)

Club Roeselare – KFC Meulebeke 2 – 1 (5 – 5 strafschoppen)

05/08/2019 2 Club

Na de zeer hoopgevende wedstrijd vorige week in Avelgem was het afwachten of er een bevestiging kwam in deze tweede wedstrijd voor ” de beker van Vlaanderen”. Tegenstander werd KFC Meulebeke, degradant uit de hoogste provinciale reeks en titelkandidaat in de andere 2e provinciale reeks. Ondanks het teambuildingsweek-end en de nog vele afwezigen toonde ons clubke dat er komend seizoen serieus rekening met ons dient te worden gehouden. Het werd een uiterst vermakelijke vertoning met kansen aan beide zijden, tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na 300 seconden raakte een zeer bedrijvige Baldé al de dwarsligger en 2 minuten later moest Thuisdoelman VDBussche gepast reageren op een doorgebroken Bourgeois. Het was Vanfleteren die in minuut 11 een strafschop uitlokte en Vandeweghe aarzelde niet om de elfmeter tegen de netten te jagen.(1-0) Het spel bleef heerlijk op en neer gaan met kansjes langs beide zijden maar de score veranderde voor rust niet meer , mede dankzij een secure verdediging en een attente doelman langs clubzijde. Na de pauze probeerde Meulebeke langszij te komen maar in min 48 opende Vanfleteren ideaal op Baldé en deze laatste plaatste de bal gemeten net naast de paal langs de juiste kant. (2-0) Beide teams bleven aandringen en men kon uit niets afleiden dat dit een veredelde vriendenmatch was en de bezoekers kregen terug hoop toen een onvermijdelijke Bourgeois kon milderen (2-1). Maar Club hield stand en versierde nog enkele mooie kansen maar de bezoekende doelman en deklat voorkwamen erger voor de bezoekers die ook hadden kunnen gelijkmaken op een van hun talrijke kansen. Al bij al een zeer knappe prestatie van ons fanionelftal dat met 6 op 6 ongeslagen blijft in reeks F van de beker van West-Vlaanderen. Na de wedstrijd werden alle strafschoppen door beide teams feilloos omgezet.

Deze 2 prestaties bevestigen ook ons geloof in een sterk seizoen , en wie weet , als dame Fortuna nu wel eens onze kant kiest wat er dan allemaal niet mogelijk is. Wat wel zeker is ,is dat het team van trainer Capelle een serieuze kwaliteitsinjectie kreeg en er moeilijke knopen zullen moeten doorgehakt worden over wie wekelijks het elftal haalt. Maar de capaciteiten van onze oefenmeester kennende zal hij deze keuzes in alle eer en geweten nemen en er voor zorgen dat we een seizoen om van te smullen voorgeschoteld krijgen.

Woensdagavond speelt Club een oefenwedstrijd in en tegen Beernem om 19u, het team van ex T2 Verduyn Kenny en wees er maar zeker van dat deze wedstrijd met stip genoteerd staat in de agenda van leermeester en pupil.

Speelden voor Club Roeselare : Vandenbussche Giovanni, Vanfleteren Naigell, Balde Mamadou Billo, Descheemaeker Kevin, Vandamme Jonas, Muylle Ashley, Hélin Arne, Claerhout Davignio, Deckmyn Torbjorn (45′ Bekaert Gaulthier), Deleu Yoran (45′ Sarr Mouhamed), Vandewege Gertjan (45′ Kindt Remi).

Gele kaart : Hélin Arne.


2 reactie op “Club Roeselare – KFC Meulebeke 2 – 1 (5 – 5 strafschoppen)

  • Patrick Saelen
    05/08/2019
    Beantwoorden
  • De beir
    05/08/2019
    Beantwoorden

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *