Club Roeselare – KSV Jabbeke 2 – 0

Club Roeselare – KSV Jabbeke 2 – 0

24/03/2019 0 Club

OEF, deze broodnodige overwinning tegen Jabbeke is binnen, en alhoewel het mathematisch nog niet helemaal zeker is , twijfelt niemand met een wit-zwart-rood hart er nog aan dat we volgend seizoen onze stek in 2e provinciale behouden.

We tellen nu 6 punten voorsprong op de vierde laatste en 8 op de derde laatste en het ziet er naar uit dat enkel de drie laatst geklasseerde ploegen dalen.Met nog 9 punten te verdienen is het quasi onmogelijk om nog in de problemen te komen maar puntengewin op bezoek bij Dosko St.-Kruis zou pas volledige zekerheid geven.

Over naar de wedstrijd dan maar en we kunnen gerust stellen dat dit werkelijk een overwinning van het collectief is geworden. Iedereen streed voor wat hij waard was en voerde de richtlijnen van coach Cappelle perfect uit. Doelman Vanhecke zorgde voor een clean-sheet met enkele geslaagde tussenkomsten. De verdediging met Descheemaeker, Demeer, Muylle en kapitein Hélin A. stond pal en gaf maar weinig kansen aan de bezoekers.
Op het middenveld zetten Vandycke, Bekaert, Deleu, Hélin B. en Balde constant snel druk om de tegenstander te dwingen ofwel achteruit te spelen ofwel de lange bal te gebruiken en meestal kwam de zogenoemde ”tweede bal” in Roeselaars bezit.

Voorin was Delcroix een gesel voor de verdediging uit Jabbeke. Ook wisselspelers Claerhout , Van Damme en Kindt droegen hun steentje bij in het behalen van dit resultaat. De 1-0 kwam er via Muylle die vanop de stip in min 21 Club beheerst op voorsprong schoot na een penaltyfout op Hélin B.

In de tweede helft kopte deleu eerst krachtig op doel maar de bezoekende keeper was attent en toen Jabbeke de druk opvoerde, scoorde Claerhout met een perfect uitgevoerde lob de dubbele voorsprong op de tabellen en kon Club de wedstrijd winnend afsluiten.
Enige domper op de feestvreugde is de vermoedelijk zware kwetsuur die Hélin Bram opliep en we hopen dat zijn revalidatie spoedig verloopt want hij is zonder enige twijfel een belangrijke pion in het radarwerk van onze coach.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *