Club Roeselare – KSV Rumbeke 1 – 2.

Club Roeselare – KSV Rumbeke 1 – 2.

01/09/2019 0 Club

Na een zeer lucratieve voorbereiding , met als kers op de taart , kwalificatie voor de volgende bekerronde was het eindelijk tijd voor hetgene waar alles om draait , nl de competitie. Deze mocht Club Roeselare reeds op zaterdagavond spelen met als tegenstander niemand minder dan KSV Rumbeke. Een derby van formaat tegen de uitgesproken titelkandidaat . Het aangename weer was ook van de partij zodat iedereen reikhalzend uitkeek naar wat Club te bieden had tegen misschien wel de taaiste opponent uit onze reeks.

Het werd een aangename en spannende partij met 2 ploegen die voluit gingen en die koste wat kost de 3 punten wilden binnenhalen. Rumbeke had misschien iets meer balbezit maar de organisatie bij Club was hecht en vele kansen vielen er niet, en als er kwamen was dit meestal op stilstaande fases. Na 7 min mikten de bezoekers de eerste grote kans nipt naast en het was wachten tot min 21 om een tweede te noteren, opnieuw was deze voor Rumbeke maar doelman Vandenbussche stond pal op het schot van dichtbij. Vijf minuten later kopte thuisspeler Deleu nipt naast na vrije trap van Van Dycke en net voor rust moest de bezoekende doelman een bal van onder de lat wegwerken. Ruststand 0-0.
Na de koffie hetzelfde spelbeeld en op min 51 was er verbijstering alom bij de thuisploeg . Een Rumbeekse speler beroerde de bal met de hand aan de grote rechthoek van Club Roeselare en hij kreeg onbegrijpelijk de vrije trap mee, volgens de ref was er eerst een trekfout van een Clubspeler maar hij moet zowat de enige in het ganse Rodenbachstadion zijn die dit gezien had. Tot overmaat van ramp scoorde de buren na deze vrije trap en het daaruit ontstane geharrewar voor doel. (0-1) Maar gerechtigheid geschiedde en 5 min later volgde de gelijkmaker al. Vandewege tikte de bal onder de doelman door , een verdediger redde op de lijn maar Deckmyn was uitstekend gevolgd om binnen te tikken. (1-1) Rumbeke bleef echter komen en op de 72 min kwamen ze opnieuw op voorsprong toen een hoekschop succesvol verwerkt werd. (1-2) Nadien bleven er kansen vallen maar de score veranderde niet meer.

Een gelijkspel behoorde misschien tot de mogelijkheden tegen deze toch wel heel sterke tegenstander , maar op de stilstaande fases waren de bezoekers listiger en sluwer dan onze boys. Volgende zaterdag op bezoek in Zwevegem volgt de tweede wedstrijd en wie weet kan ons Clubke daar de eerste puntjes van dit prille seizoen meepakken. Om 18u vangt de wedstrijd aan en de kunst grasmat zou moeten een voordeel zijn voor onze technische spelers  type Vanfleteren.

Speelden voor Club Roeselare : Vandenbussche, Van Dycke (54′ Descheemaeker), Muylle, Decru, Hélin A. Deleu, Deckmyn, Claerhout (62′ Demeer), Vandewege, Vanfleteren en Baldé (77′ Bekaert).

Gele kaart : Vanfleteren Naigell.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *