Club Roeselare – KVC Ardooie  1 – 0

Club Roeselare – KVC Ardooie 1 – 0

13/03/2023 0 Club

Om onze doelstelling te halen, ten minste vijfde worden in het klassement en een ticket voor de eindronde behalen, moest best gewonnen worden tegen de buren uit Ardooie… en dat hebben we uiteindelijk gedaan ook… de wedstrijd eindigend met 9 spelers….

De eerste helft kan samengevat worden als één grote studie ronde waarin beide ploegen aftastend acteerden, was er al eens gevaar dan stonden beide doelmannen paraat om het kleine gevaar te weren. (ruststand 0 -0).

Had de eerste helft misschien weinig te bieden dan was dit in de tweede helft des te meer het geval.
Club begon in stijl aan de tweede helft door met zijn eerste kans ook te scoren. Jobbe Dekimpe zette zich door op links en zijn voorzet werd mooi binnengekopt door een goed mee gevolgde Sander De Deygere. (1 – 0 in de 46′).
Ardooie ging op zoek naar de gelijkmaker en Club naar een dubbel voorsprong en het werd een aangename maar soms ook bitsige wedstrijd.
Bij Club kreeg Bram Hélin twee keer geel (55′ en 72′) en moest Simon Leroy in de 78′, op melden van de lijnrechter, het veld verlaten met een rode kaart voor een ellenboogstoot.
Club nog met negen man werd zo gedwongen om nog 20 minuten (speeltijd en extra tijd) proberen stand te houden tegen een alles in de aanval smijtend Ardooie.
Strijdkracht, organisatie in de ploeg en een sublieme doelman Arne Sabbe zorgden ervoor dat het wonder geschiedde en de 1 – 0 kon behouden. (1 – 0 eindstand).

Komende zondag speelt Club opnieuw een derby thuis, deze keer tegen de buren van Dosko Beveren.

Speelden voor Club Roeselare : Arne Sabbe, Sander De Deygere, Arne Hélin, Lauden Hugelier, Bram Hélin, Yoran Deleu, Thomas Lubaszka (82′ Karim Khaouiry), Jobbe Dekimpe, Davignio Claerhout (74′ Kevin Descheemaeker), Simon Leroy, Aliyou Sano.

Doelpunt Club Roeselare : Sander De Deyger.

Gele kaarten Club Roeselare : Arne Sabbe, Bram Hélin (2x), Jobbe Dekimpe.
Rode kaarten : Bram Hélin (2 x geel), Simon Leroy.