FC Veldegem – Club Roeselare 2 – 3

FC Veldegem – Club Roeselare 2 – 3

07/09/2020 0 Club

Voor de laatste oefenwedstrijd in onze voorbereidingscampagne waren we te gast bij derde provinciale Veldegem. Het werd trouwens het eerste contact van onze jongens met een grasveld sinds het uitbreken van het coronavirus in maart.

Lag het aan het ( te lange ) gras of was het door toedoen van het najaarszonnetje maar in de eerste helft was Club nergens.
We zagen het zwakste voetbal dat we in lange tijd zagen van onze Club van ’t stad. Weinig strijdlust, verkeerde passes, lamentabel positiespel, er was voor de clubsupporter maar weinig plezier aan.
De thuisploeg profiteerde gretig van onze collectieve off-day en we mogen de voetbalgoden dankbaar zijn dat we bij de rust maar 2-0 achterstonden  want vier of vijf tegentreffers behoorden ook tot de mogelijkheden.
We moeten er wel eerlijkheidshalve aan toevoegen dat dit Veldegem niet lang in 3e provinciale zal verblijven als ze deze ploeg kunnen opstellen.

Na de pauze waren de eerste kansjes nog voor de thuisploeg maar al snel bleek dat de gastheren hun beste kruit voor de pauze verschoten hadden. De losse flodders waarmee ze ons doel bekogelden maakten geen indruk op een sterke Vandenbussche Giovanni.
En wat Club vorige seizoenen miste, namelijk spelers die ook vanuit de 2e lijn het doel weten staan, hebben we nu wel in onze rangen. Eerst stond Vandewege Gertjan op de ideale plaats om een strakke voorzet binnen te werken ( 59′ ), daarna stond Lubaszka Thomas aan het kanon om heerlijk binnen te trappen van buiten de 16 meter ( 63′ ) en ten slotte boog Leroy Simon de achterstand om tot een voorsprong met een knal van zijn linker ( 65′ ) . Niet dat Club nu zoveel beter acteerde dan voor rust maar met dit nieuwe wapen kunnen we in moeilijke omstandigheden toch nog het laken naar ons toe trekken .

De ” speeltijd ” is voorbij, de voorbereiding zit erop, jammer dat we nog enkele gekwetsten missen maar de algemene indruk is toch dat dit Club klaar is om vanaf volgende zondag de competitie aan te vatten. Pronostikeren is altijd moeilijk maar vermoedelijk mogen we toch een plaatsje halverwege de linker kolom ambiëren. Maar in voetbal kan alles zo rap veranderen, alles hangt af van kwetsuren en schorsingen.
Hopelijk kunnen we deze competitie volledig uitspelen en komt een of ander virus ons niet meer dwarsbomen.

Speelden voor Club : Vandenbussche Giovanni ( 85′ Lemey Bram ), Descheemaeker Kevin, De Deygere Sander, Hélin Bram, Hélin Arne, Verburgh Lars ( 46′ Vandemoortele Sorin ), Claerhout Davigno, Vandewege Gertjan ( 73′ Mihoubi Riwan ), Lubaszka Thomas ( 79′ Blomme Korneel ),  Deseure Lander en Leroy Simon.

Doelpunten : Vandewege Gertjan, Lubaszka Thomas en Leroy Simon.
Gele kaarten : Deseure lander en De Deygere Sander.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *