Geen duidelijkheid over inschrijvingsdagen, lidgeld blijft behouden ondanks corona-crisis!

Geen duidelijkheid over inschrijvingsdagen, lidgeld blijft behouden ondanks corona-crisis!

09/05/2020 0 Jeugd

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag om minstens tot en met 31 juli geen sportwedstrijden toe te laten. Over trainingen werden nog geen uitspraken gedaan. De vraag of sporten met meer dan twee personen in de buitenlucht kan, wordt pas op 18 mei behandeld. 

“Onze jeugdcoördinator Ashley Muylle is momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. De trainers liggen al een tijdje vast, maar wanneer we effectief kunnen starten is nog onduidelijk.  De oudste jeugdploegen beginnen normaal halfweg juli te trainen, voor de jongere gastjes starten de trainingen normaal in augustus”, vertelt hij. “We hebben dus nog wat tijd, maar het is toch belangrijk dat er duidelijkheid komt.”

Over de pas- en betaaldag eind mei en begin juni is nog geen duidelijkheid. “Gisteren heb ik hierover een mail gestuurd naar onze burgemeester Kris Declercq. Hij zou hierover overleg plegen met de Task Force en indien nodig ook de gouverneur. We zouden werken met strikte tijdschema’s en locaties in de kantine en in de kleedkamers, maar dan nog kan je dit zien als samenscholing. Vandaar dat ik echt wel duidelijkheid wil hebben om over te gaan tot de uitnodigingen van iedereen”, aldus Stefaan.

Financiële impact
Dat de hele coronacrisis een grote financiële impact heeft op de werking van het voetbal in Club Roeselare is onvermijdelijk, stelt Stefaan. “We verloren niet alleen de inkomsten van onze kantine, die bijna dagelijks open is, in normale omstandigheden maar ook het smulfestijn en het eindeseizoensfeest is weggevallen. De rekening is snel gemaakt.”

Lidgeld blijft hetzelfde
“Ondanks de grote financiële aderlating hebben we met het dagelijks bestuur beslist om het lidgeld te behouden op 220 Euro. We beseffen dat we volgend seizoen en ook de jaren daarna goed zullen moeten opletten en hier en daar snoeien in onze uitgaven, maar voorlopig zullen onze jeugdleden daar nog niks van ondervinden.
“Schrik voor de toekomst heeft hij niet, maar de jeugdvoorzitter van Club Roeselare  is wel voorzichtig in zijn uitspraken. “We weten niet wat de komende maanden zullen geven. Ik vrees dat heel wat clubs de riem zullen moeten aanspannen. Maar laat ons hopen dat er in augustus weer vlot getraind kan worden.”

Kunstgrasveld
“Terwijl onze werking zo goed als ‘on hold’ staat is daar niks van te merken op het Rodenbachstadion, want daar is de firma Stadsbader volop bezig met de aanleg van ons lang verwacht kunstgrasveld. Alles loopt volgens schema, dat zal dus zeker geen struikelblok vormen in de voorbereiding van onze Club.”

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *