KVC Ardooie – Club Roeselare     1 – 3

KVC Ardooie – Club Roeselare 1 – 3

20/09/2021 0 Club

Voor onze dichtste verplaatsing trokken we naar de buren uit Ardooie. Ondanks de zalige nazomerzon was er minder publiek aanwezig dan men op een derby zou verwachten maar de afwezigen hadden ditmaal ongelijk. De ongeslagen thuisploeg kon bij winst alleen leider worden en Club wist dat het bij een overwinning ook medeleider kon zijn. Het werd een aangename wedstrijd die ideaal begon voor Club, na amper 4 min. gaf Hélin Arne de bal aan Leroy die met een knap gericht afstand schot de score opende in het voordeel van de club van ’t stad. (0-1).
De thuisploeg probeerde om het evenwicht te herstellen maar doelman Lemey gevaarlijk bedreigen zat er niet in. De mooiste kans van de eerste helft was nog voor Claerhout maar die had te veel tijd om te twijfelen en zo kon de thuisdoelman de reuzekans nog keren. ruststand 0-1.

De tweede helft begon nog beter voor Club want ditmaal hadden ze maar 120 sec. nodig om te scoren. Een gemeten assist van Claerhout en Deleu die staalhard binnenkopte (0-2).
Ardooie deed er alles aan om zich terug in de wedstrijd te werken maar kende pech toen een doelpunt afgekeurd werd wegens voorafgaande duwfout van de aanvaller. Op eigen kracht lukte het blijkbaar niet voor de thuisploeg dus werden ze een beetje geholpen door de bezoekers. Hélin Arne incasseerde tweemaal geel in 10 minuten tijd dus had Ardooie nog 20 minuten  om tegen 10 man de boel recht te trekken. Dit lukte maar gedeeltelijk toen ze 10′ voor tijd milderden (1-2), maar hun hoop op succes werd brutaal de kop ingedrukt toen iets voor affluiten Lubaszka met een magistrale lob van halverwege het terrein de eindscore bepaalde. (1-3 ).

Al bij al een ruimschoots verdiende overwinning voor Clubke die zichtbaar veel deugd deed bij al wie wit-zwart in zijn hart draagt. Door deze eerste uitoverwinning delen we de leidersplaats met nog 2 ploegen.
Zondag aanstaande ontvangen we om 15 uur Snaaskerke in ons Rodenbachstadion. Allen welkom.

Speelden voor Club : Lemey Bram , Descheemaeker Kevin , De Deygere Sander , Hélin Arne , Hélin Bram , Deleu Yoran , Lubaszka Thomas , Muylle Ashley , Claerhout Davignio ( 49′ Vandemoortele Sorin ) , Leroy Simon ( 77′ Sarr Mouhamed ) en Mihoubi Riwan.

Doelpunten : Leroy Simon , Deleu Yoran en Lubaszka Thomas.

Gele kaarten : Hélin Arne (2) , Hélin Bram en Lubaszka Thomas.

Rode kaart : Hélin Arne (2x geel).

Topschutterstand : 1 De Deygere Sander , Deleu Yoran , Khaouiry Karim , Leroy Simon , Lubaszka Thomas , Mihoubi Riwan en Vandewege Gertjan.

Assistkoning : 3 Claerhout Davignio , 1 Hélin Arne en Hélin Bram.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *