Merkem Sport – Club Roeselare 1 – 3 (beker van W-Vl.).

Merkem Sport – Club Roeselare 1 – 3 (beker van W-Vl.).

12/08/2019 1 Club

Derde wedstrijd in het kader van de beker en ditmaal was gastheer Merkem Sport ,promovendus uit 3e provinciale en volgend seizoen debutant in de andere 2e provinciale reeks. Na onze twee vorige overwinningen gaf een nieuwe zege quasi zekerheid om door te stoten naar de volgende ronde. Club nam de wedstrijd meteen in handen en bleek al snel dat we tegenover een zeer potige tegenstander stonden die niet naliet om de Roeselaarse opbouw met brute kracht halt toe te roepen. Mede gediend door de scheids die niet accuraat optrad en de kaarten te lang op zak hield werd zo het spel verschillende malen stilgelegd en vooral verdedigende middenvelder Van Dycke kreeg het zwaar te verduren. Toch speelde Club zijn beste eerste helft van de voorbereiding en kwamen we in min 17 oververdiend op voorsprong toen Vandewege een dieptepass verlengde en een aanstormende Deckmyn de netten deed trillen (0-1). Club bleef aandringen en op het halfuur lobde Claerhoudt listig over de thuisdoelman maar de deklat verhinderde een dubbele voorsprong. 5 min later versierde Merkem een van zijn weinige kansen maar een erg secure doelman Godderis voorkwam met een kattensprong de gelijkmaker. Op slag van rust lepelde Vandewege een vrije trap tegen de dwarsligger en Claerhoudt stond goed opgesteld om de terugkaatsende bal tegen de touwen te jagen (0-2).
Na de gebruikelijke pauze en 4 vervangingen bij club ging het spelbeeld verder zoals voordien, Club probeerde voetballend op te bouwen en kansen af te dwingen maar een meer en meer gefrustreerd rakende thuisploeg bleef er maar lustig op inhakken . Na amper 2 min was het de beurt aan Deleu om op de dwarsligger te besluiten . Op min 52 werd een aarzelend uitverdedigen van ons ploegske afgestraft door de thuisploeg (1-2) maar Club bleef de wet dicteren. Amper 120 sec later vond zwarte parel Inoussa dat het zijn beurt was om deel te nemen aan het latje trap spelletje maar 10 min later kon Club toch de eindscore op het bord zetten toen Deckmyn een kruisraket afvuurde die net niet door de netten vloog (1-3). De resterende tijd bleef Merkem de botte bijl hanteren en dat resulteerde uiteindelijk in dubbel geel voor hun spits en rechtstreeks rood toen een van hun centrale verdedigers aan de noodrem trok.
De verplichte strafschoppen eindigden op 3-3.

Club Roeselare is duidelijk klaar voor de naderende competitie en deze week landen ook de laatste reisduiven op het nest zodat we met een volledige kern aan de slag kunnen. Volgende zondag de laatste bekerwedstrijd tegen een verrassend Lichtervelde en dit om 17u in ons vertrouwde Rodenbachstadion.

Speelden voor Club Roeselare : Godderis, Descheemaecker, Van Dycke, Muylle (45′ Decru), Hélin A., Bekaert (45′ Baldé),Vandewege (45′ Inoussa), Deleu, Deckmyn, De Deygere (45′ Demeer) en Claerhoudt.

1 reactie op “Merkem Sport – Club Roeselare 1 – 3 (beker van W-Vl.).

  • Patrick Saelen
    13/08/2019
    Beantwoorden

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *