Periode van de vrijheidsaanvraag blijft tussen 1 tot en met 30 april 2020.

Periode van de vrijheidsaanvraag blijft tussen 1 tot en met 30 april 2020.

01/04/2020 0 Club

Het bestuur van Voetbal Vlaanderen heeft beslist om de vrijheidsaanvragen te laten verlopen zoals gereglementeerd, tussen 1 en 30 april 2020.

Door de impact van het Covid-19 virus lag de piste om de periode van de vrijheidsaanvraag te verlengen tot 31 mei 2020 op tafel. Maar aangezien de resultaten van de audits tijdig bij de clubs zullen geraken, ruim voor het aflopen van de vrijheidsaanvraag, is de noodzaak om te verlengen niet meer aan de orde. Elke speler of speelster zal immers snel genoeg weten of zijn of haar (toekomstige) club kan deelnemen aan de interprovinciale, provinciale of gewestelijke jeugdcompetitie.

Door de ongewijzigde periode voor de vrijheidsaanvraag blijven ook alle praktische voordelen behouden richting de organisatie van de competitie 2020-2021. Zo vermijden we mogelijke problemen met forfaits e.a. die pas in juni zouden worden gegeven mocht de vrijheidsaanvraag tot en met eind mei lopen.

DIGITAAL ONTSLAG
Net als vorig seizoen is het vanaf vandaag opnieuw mogelijk om het ontslag bij decreet in te dienen op de website, zonder aangetekende zending en zonder zich daarvoor naar de club te moeten verplaatsen.


Je hebt enkel een identiteitskaart of kids-ID, een kaartlezer en een gsm-nummer van de speler of de ouder nodig. Het is dus niet meer nodig om een aangetekende zending te doen naar Voetbal Vlaanderen – dienst aansluitingen KBVB en de huidige club. De club die men verlaat, wordt automatisch ingelicht.

Indien de speler minderjarig is, moet de identiteitskaart of kids-ID van de speler worden uitgelezen. Wij vragen vervolgens de naam en het Gsm-nummer van een ouder die dan kan tekenen.

Als je geen kaartlezer of eID hebt, kan je nog steeds ontslag nemen door een aangetekende brief te sturen naar de club en Voetbal Vlaanderen – dienst aansluitingen KBVB met vermelding van naam, geboortedatum en de club die je wenst te verlaten.

HERAANSLUITING VANOP AFSTAND
Ook de heraansluiting kan vanop afstand gebeuren. Het volstaat om een foto of scan van de identiteitskaart door te sturen naar de club, die dan bij de aansluiting kan kiezen voor de optie “geen eID”. De spelersgegevens moeten dan manueel ingevuld worden. Door het emailadres en Gsm-nummer van de speler of de ouder in te vullen kan ook hier vanop afstand getekend worden. Opgelet: het blijft verboden om hier een emailadres of telefoonnummer van de club in te vullen.

De memodatum die ingevuld kan worden door de club moet 15/05/2020 ten vroegste zijn. Opgelet, als je als club niet meteen de foto van de identiteitskaart oplaadt, kan je nadien geen memodatum meer kiezen. In dat geval moet je wachten tot 15/05/2020 om zelf te klikken op “Geef akkoord” in e-kickoff.

Bij technische problemen kan je contact opnemen met support@rbfa.be (02/477.12.48).

Wil je na april nog veranderen van club, dan heb je het akkoord nodig van je huidige club.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *