Royal Dottignies Sports – Club Roeselare 1 – 3

Royal Dottignies Sports – Club Roeselare 1 – 3

06/10/2019 0 Club

Zaterdagavond mochten we op bezoek bij Royal Dottignies, net aan de taalgrens, om de plaatselijke ploeg partij te geven die tweede stond in het klassement.
Toen we het wedstrijdblad bekeken merkten we meteen op dat onze opponenten een ploeg opstelden met vooral ervaren spelers met geboortejaar 80-90.

Het werd een evenwichtige eerste helft met twee ploegen die aanvallend ingesteld waren en de zege wilden binnenhalen. Na 15′ werd een doelpunt terecht afgekeurd van de thuisploeg en Club forceerde zijn eerste kansje 2 min. later. Op min. 21 werd Vanfleteren perfect het straatje ingestuurd door Claerhout en eerstgenoemde werkte koelbloedig af (0-1).
7 min. later stonden de bordjes alweer gelijk toen Dottenijs een uitgekomen Vandenbussche verschalkte (1-1).
Het spel bleef over en weer deinen zonder uitgespeelde kansen want beide verdedigingen stonden pal. Club moest echter rond het halfuur al twee noodgedwongen vervangingen doen , Descheemaeker voelde zich slapjes na twee dagen ziekte en Vandewege blesseerde zich amper 3 min. later. Daardoor kon Hélin B. zijn eerste wedstrijd spelen sinds zijn zware blessure en ook Fabry kwam op het terrein. Van Hélin zag je dat hij matchritme miste, maar dit komt zeker de eerstkomende weken wel in orde. De inbreng van Fabry was duidelijk een schot in de roos want hij speelde een onberispelijke wedstrijd en gaf enkele gemeten passes. Vier min. voor rust kon Claerhout een mistasten van de thuis doelman afstraffen , zodat we de rust ingingen met een 1-2 voorsprong.

Na de gebruikelijke koffie werd een offensief ingezet door de thuisploeg maar onze defensie gaf geen krimp. Gaandeweg  nam Club het roer in handen  en Vanfleteren zag zijn afwerking , na sublieme pas van Fabry , gekeerd met de voet.
Op min. 65 moest Vandenbussche goed plat op een schuiver van Dottignies om de gelijkmaker te voorkomen.
Op counter na die fase zag een zeer bedrijvige Claerhout zijn plaatsbal net naast gaan. Een kwartier voor tijd mocht Muylle, op strafschop, de eindstand in de geschiedenisboeken knallen (1-3).

Een ongelooflijk knappe overwinning van ons ploegske van ’t stad waardoor ze oprukken naar een gedeelde tweede plaats in de ranking.
Een mooie 13 op 18 voor de Cappelle-boys , zeker als je weet dat we al met 3 teams uit de top 5 de degens gekruist hebben.

Aanstaande zondag ontvangen we Deerlijk dat ver onder zijn niveau geklasseerd staat en dit weekend zijn eerste overwinning behaalde. Club is dus gewaarschuwd dat het met eenzelfde ingesteldheid als vorige matchen het veld op moet komen om de overwinning te behalen.

Speelden voor Club : Vandenbussche, Descheemaeker (32′ Hélin B.), De Deygere, Muylle, Hélin A., Van Dycke, Deckmyn (74′ Demeer), Deleu, Vandewege (35′ Fabry), Vanfleteren en Claerhout.

Doelpunten Club : Vanfleteren, Claerhout, Muylle.

Gele kaart : Deckmyn.

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *