Zwevegem Sport – Club Roeselare 2 – 3

Zwevegem Sport – Club Roeselare 2 – 3

08/09/2019 0 Club

Eerste uitwedstrijd van deze spiksplinternieuwe competitie en een bezoekje aan de Bekaertgemeente op de agenda. Club wou na de nipte thuisnederlaag in de openingswedstrijd zeker met puntjes huiswaarts keren maar ook de thuisploeg moest als eindronde kandidaat hun nul punten van het klassementsbord vegen.
Het was een evenwichtige aanvangsfase met 2 voetballende ploegen op een synthetische mat. Na 6 min was er een kans voor Deleu na een vrije trap van Vanfleteren maar de bal ging naast het doelkader. Na 12 min een zwak inspelen van een bezoekende verdediger en omwille Vandenbussche aarzelde kon Zwevegem de score openen. (1-0). Club was helemaal aangeslagen door deze tegentreffer en bakte er voor de rust niet veel meer van. Gelukkig trof de thuisploeg op min 24 de dwarsligger en 3 min later kwamen we weer goed weg toen De Deygere aan de noodrem trok op een doorgebroken speler en enkel geel onder de neus geduwd kreeg. Het enige dat Club daar tegenover deed was een mooie vrije trap van Hélin A. die door de homekeeper mooi gepareerd werd.
Er zijn zo van die wedstrijden dat het niet goed draait en deze eerste helft was daar een mooi voorbeeld van, gelukkig stond die 1-0 nog altijd op het bord en waren we nog met 11 spelers.

Heeft trainer Jo de levieten gelezen tijdens de rust of werd er Lourdeswater gedronken? In elk geval kregen we en totaal ander Club te zien tijdens de tweede helft.
De thuisploeg kreeg vanaf min 46 geen enkele grip meer op de match en na 5 min stond de gelijkmaker al op het bord. Deckmyn scoorde op voorzet van Vanfleteren de 1-1. Maar de honger was nog niet gestild en Club bleef doorgaan en nogmaals 300 seconden later kwam Club op voorsprong toen Deleu de rebound, op een schot van Baldé, mooi naast de paal binnen werkte (1-2). De bezoekers bleven komen en na 64 min talmde een overigens zeer bedrijvige maar onfortuinlijke Vandewege iets te lang om succesvol af te ronden en op de daaropvolgende hoekschop trof Deleu de paal. Uitstel van executie echter want een kwartier voor het einde was er een enig mooie pass van Vanfleteren op Deckmyn die koelbloedig maar staalhard zijn tweede van de avond scoorde. Er kwamen nog kansen voor Club om de score uit te diepen maar noch een heel sterk ingevallen Claerhout , noch Vandewege konden succesvol afwerken.
Een paar minuten voor het eindsignaal kon de thuisploeg nog milderen na mistasten van een nochtans de laatste weken sterk acterende bezoekende doelman. Maar de al bij al verdiende eerste driepunter van het seizoen was een feit.

Met deze zege staan we al in de linker kolom en zondag aanstaande thuis tegen Avelgem hopen we op onze eerste thuisoverwinning. Tussendoor spelen we donderdag aanstaande ook thuis tegen Hooglede voor een plaatsje in de volgende bekerronde.

Speelden voor Club Roeselare : Vandenbussche, Descheemaeker, De Deygere (45′ Claerhout), Muylle, Hélin A., Van Dycke, Deckmyn, Deleu (86′ Fabry), Vandewege, Vanfleteren en Baldé (74′ Bekaert).

Schrijf een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *